LAIVAKEITTIÖ

ANNA MERITUULEN HERÄTTÄÄ RUOKAHALUSI

Purjelaivakonttorin kanssa läheisessä yhteistyössä toimiva keittiömestari Juha Laukontaus tekee kanssanne catering-suunnitelman perinteisestä kiusauksesta aina seitsemän ruokalajin istuvaan illalliseen. Kesä on uusien perunoiden, kalaruokien ja kotimaisten vihannesten juhlaa ja loppukesästä laivat lastataan ravuilla. Puugrillissä kypsyy suussa sulavat grilliherkut!

 
 
 

OHESSA MUUTAMA HERKULLINEN TARJOILUEHDOTUS

 

SAVULLA JA TULELLA

32 € / henkilö

Puugrillissä kypsyy 2-3 herkkua valintanne mukaan

Karitsanpaistia

Härän Entrecote

Artesaanimakkaroita

Kananrintaa

Valkoviinillä ja yrteillä maustettuja lohinyyttejä

Kasviksia ja sieniä


Kauden perunoita, vihersalaattia, aasialaista coleslawta ja kolme kastiketta

Leipäkori ja voita

Kahvia ja teetä

Omenapaistosta ja jugurttikermamoussea


Grilliannos on 300 g/henkilö, riippumatta vaihtoehtojen määrästä. Lisävaihtoehdot á 5 €.

 

KAUDEN MAUT

40 € / henkilö

Versoja, yrttejä, sieniä, marjoja, riistaa, kalaa, rapuja... laiva lastataan kauden herkuilla ja menu räätälöidään teidän toiveidenne mukaan.

Kuudesta kymmeneen ruoka-annosta tarjoillaan purjehduksen lomassa kannelle, salonkiin, saunaan, mastoon… missä ikinä olettekaan, makupalat löytävät teidät!

KAUDEN MAUT -menun tarjoilemiseen tarvitaan kokin lisäksi tarjoilija, tarjoilijan tuntiveloitus on 
28 €/purjehdustunti.


KESKIPÄIVÄN BUFFET

30 € / henkilö

Vihersalaatteja ja yrtti-vinaigrettea

Paahdettua paprikaa, savustettua juustoa ja kurkkujogurttia

Sitruunaista jääkellarin lohta ja ruislastuja

Paahdettua kanarintaa ja inkivääriomenakastiketta

Häränpaistia ja sipulihilloketta

Kauden perunoita ja lämmintä sienikastiketta

Leipäkori ja voita

Kahvia ja teetä

Suklaakakkua ja marjakastiketta

 

KIIREETTÖMÄN NAUTISKELIJAN BUFFET

38 € / henkilö

Vihersalaatteja ja vinaigrettea

Tomaattisalaattia, marinoitua sipulia ja vuohenjuustoa

Juuressalaattia ja maariantuoksuheinäsmetanaa

Siikaleipäsiä 

Lohicheviceä, kurkkujogurttia ja ruislastuja

Viismaustettua riimihärkää ja piparjuuri-retiisisalsaa

Valkoviinissä ja yrteissä höyrytettyä kuhaa risotto biancon kera

Punaviinissä haudutettua, grillattua häränrintaa lempeän punajuurikastikkeen sekä lämpimän 

korvasieniperunasalaatin kera

Kahvia ja teetä

Mascarpone marjatorttua ja mansikkakastiketta

 

RAPUJUHLAT

Rapuja päivän kappalehinnan mukaan


Kermainen kanttarellipyttipannu

Suklaamarkiisia ja rommimarjoja 

24 € + alv 14 %/henkilö

TAI 

Häränfilee punaviinikastikkeessa kasvisten kera

Sabayonea ja liekitettyjä persikoita

30 € + alv 14 %/henkilö

LISÄKSI

Rapukatteet, pöytäliinat, veitset, kupit ja essut

10 € + alv 24 %/henkilö

KATTILASTA

18 € / henkilö

Kermaista lohikeittoa

Leipäkori ja voita

Kahvia ja teetä

Tarte tatin kauden hedelmistä ja vaniljakastiketta

 

Keittiömestarimme Juha keskustelee mielellään kanssanne erilaisista tarjoiluvaihtoehdoista ja räätälöi menut toiveidenne mukaan. Suosittelemme laivan omaa tarjoilumallia, jossa miehistö hoitaa keittiömestarin johdolla ruoka- ja juomatarjoilun sekä tiskauksen. Menu-hinnat sisältävät ruoankuljetuksen, tarjoilu- ja ruokailuastiaston. Asiakas hankkii ja toimittaa alkoholijuomat laivalle.

Keittiömestarin tuntiveloitus on 38 € / purjehdustunti.

Laivakeittiön hintoihin lisätään arvonlisävero 14%.

 

Keittiömestari Juha Laukontaus

juha.laukontaus@gmail.com

www.laukontaus.fi

 
 

MERELLISIÄ MAKUELÄMYKSIÄ!