Häät

NIIN MYÖTÄ, KUIN VASTATUULESSAKIN

Ainutkertainen päivä ansaitsee arvoisensa puitteet. Hääjuhla purjelaivalla on ikimuistoinen hetki, jonka myös häävieraat muistavat pitkään.

Laita silmät kiinni. Tunnetko tervan tuoksun ja menneen ajan tunnelman? Meri kohisee, purjeet nousevat ja edessä levittyy maailman upein saaristomaisema. Vaikea keksiä mitään romanttisempaa, kuin vihkiminen keskellä ulappaa tai saariston suojassa, rantakalliolla.

 
 

Suomen kesä on ihana aina, kun se sille päälle sattuu… Purjehdushäitä suunniteltaessa onkin hyvä muistaa, että asenne ratkaisee ja rennolla merimiesotteella päivästä tulee täydellinen.

Kapteeni suunnittelee teille parhaan mahdollisen purjehdusreitin ottaen huomioon sään ja laivan tarvitseman syväyksen, huomioiden myös teidän mahdolliset reittitoiveet. Laivakokkimme vastaa miehistön avustuksella niin juoma, kuin ruokatarjoiluista ja laivan koko henkilökunta on valjastettu huolehtimaan morsiusparista ja häävieraista, jolloin te voitte keskittyä olennaiseen, nauttia päivästä, ottaa rennosti ja antaa lempeän merituulen kuljettaa teidät kohti avioliiton satamaa.

 
 

ALUSVUOKRAT HÄÄPURJEHDUKSILLE

 

Purjehduksen päättyessä klo 16:00 mennessä

Purjehdusaika

ASTRID

SVANHILD

Viisi (5) tuntia
2 500 €
2 550 €
Kuusi (6) tuntia
2 650 €
2 700 €
Seitsemän (7) tuntia
2 850 €
2 900 €
Kahdeksan (8) tuntia
3 050 €
3 100 €

Purjehduksen päättyessä klo 16:00 jälkeen

Purjehdusaika

ASTRID

SVANHILD

Viisi (5) tuntia
3 200 €
3 250 €
Kuusi (6) tuntia
3 450 €
3 500 €
Seitsemän (7) tuntia
3 700 €
3 750 €
Kahdeksan (8) tuntia
3 900 €
3 950 €
 
 

Laiva on käytössänne koristeluja varten puolitoista tuntia ennen purjehduksen alkua sekä puolituntia purjehduksen jälkeen purkua varten. Alusvuokraan sisältyy laivaesittely ja laivaan tutustuminen laiturissa. Lisäesittelyistä veloitamme 150 € / tunti. Hääpurjehdus yllämainituilla hinnoilla edellyttää tarjoilujen järjestämistä Helsingin Purjelaivakonttorin kautta. Hinnat sisältävät aluksen miehistöineen ja arvonlisäveron 10 %, hintaan ei sisälly ruokia, juomia tai mahdollisia satamamaksuja. Purjehdus alkaa ja päättyy Helsingin Purjelaivasatamassa, Pohjoisrannan Halkolaiturissa, ellei toisin sovita. Laivan siirrosta toiseen lähtö tai paluu paikkaan veloitamme 250 € / tunti. Lisätunneista purjehduksen aikana veloitamme 300 € / tunti. Oikeus hinnanmuutoksiin pidätetään.

 
 

TARJOILUT

Herkullinen ruoka on olennainen osa hääjuhlaa. Helsingin Purjelaivakonttorin kanssa läheisessä yhteistyössä toimiva keittiömestari Juha Laukontaus suunnittelee kanssanne juhlaanne sopivan, teidän makunne mukaisen tarjoilukokonaisuuden.

Suosittelemme juhlaan buffet-tyylistä tarjoilua ja kotisivuiltamme kohdasta laivakeittiö löydätte muutamia herkullisia menuehdotuksia, jotka soveltuvat juhlaan sellaisenaan tai niitä voi käyttää apuna mieleistä tarjoilukokonaisuutta laadittaessa. Laivakokkimme Juha auttaa mielellään menun suunnittelussa.

Laivoillemme saa tuoda omat juomat, joiden tarjoilusta huolehtii laivakokki miehistön avustuksella.

Purjelaivoiltamme löytyy täydelliset ruokailuastiastot reilulle 60 hengen porukalle ja ne sisältyvät tarjoilujen hintaan. Purjelaivakonttorin kautta voitte halutessanne vuokrata pöytäliinat. Laivoilta löytyy myös servietit mutta mikäli teillä on jokin toive tietystä väristä tai tyylistä, kannattaa ne hankkia itse.

 
 

SOMISTUS JA OHJELMA

Laivan varauksen yhteydessä suosittelemme, että tulette tutustumaan laivoihimme Halkolaituriin. Laivaesittely sisältyy alusvuokraan ja se kannattaa hyödyntää, kun mietitte vihkiseremonian toteutusta, somisteita ja tarjoiluja sekä mahdollista ohjelmaa. Laivan saatte somistaa oman makunne mukaan ja laivalle voi tulla puolitoista tuntia ennen purjehduksen alkua laittamaan koristeita paikalleen. Tilaisuuden jälkeen teillä on puolituntia aikaa somisteiden purkua varten. Laivojen säilytystilat ovat rajalliset, joten tavaroiden säilyttämisestä laivalla tilaisuuden jälkeen sovitaan aina erikseen.

Purjehduksen ohjelma suunnitellaan tietysti teidän toiveiden mukaan, perinteiset ja ei niin perinteiset hääleikit onnistuvat laivallakin mutta lisäksi vierailla ja morsiusparilla on mahdollisuus osallistua kaikkeen purjehdustoimintaan juhlan aikana. Vihkimisen jälkeen, tuore aviopari pääsee nostamaan purjeet yhteiselle matkalle.

Lisää tunnelmaa tuo tietysti elävä musiikki. Suosittelemme laivoillemme akustista musiikkia, jolloin muusikoiden on helppo soittaa laivassa haluamassaan paikassa, joko kannella tai kannen alla, tilanteesta riippuen.

 
 

JÄRJESTETÄÄN YHDESSÄ IKIMUISTOISET HÄÄT